المقادير : دقيق ابيض وعليهم رشة ملح وشويه ماء ( بنحط حبه حبه كل ما العجين يحتاج ) لحد ما تتجمع عندنا العجينه وماتلزقش في ايديكي الحلوة زي الصورة دي الظبط .
وبعدين نسيب العجينه ترتاح شويه يعني حوالي 10 - 15 دقيقه وبعدين نفردها لحد ما تبقي رقيقه جدا علي الرخامه المدهونه بالدقيق .
وندهنها بالذبده " انا كنت مقطعه الذبده مكعبات صغيرة " وتفركيها كويس جدا علي العجينه ولو حبيتي تحطي قشطه وتدهني بيها براحتك دي اختياريه " بس انا كنت حاطه قشطه " .
وندهنها بالذبده " انا كنت مقطعه الذبده مكعبات صغيرة " وتفركيها كويس جدا علي العجينه ولو حبيتي تحطي قشطه وتدهني بيها براحتك دي اختياريه " بس انا كنت حاطه قشطه " .
وبعدين نبتدي نلف فيها من الطرف بالشكل ده .
ونلف كمان .
ولما نخلص لف العجينه هيكون شكلها كده .
تاخديها وتحطيها في صينيه مش مدهونه وتلفيها علي شكل كحكه وطرفها الاخير يكون تحتها بالشكل ده .

وسيبيها ترتاح كمان 10 دقائق وبعدين افرديها بحجم الصينيه .
ودخليها فرن حار علي 180 .
وهتكون كده بعد حوالي 20-25 دقيقه .
وهتكون كده بعد حوالي 20-25 دقيقه .
سامحوني الطبق ده لملكه المشلتت المصري (( أم يوسف )) 

وباقي الفطيرة ليكوا كلكوا 00 بالف هنا
ودي من قريب
للتعذيب
للتعذيب
والف هنا وشفا ...
منقوووووووووووول
شكرا اختي الكريمة على هذا الموضوع
ردحذفانا كل ما اشوف المسلسلات المصرية
اقول في نفسي ياريت عندي من الفطير المشلتت حقهم
والان صارت الوصفة في متناول الجميع.
بالهنا والشفا مقدماً
ردحذفاشكرك على تشريفك للمدونه