
المكونات
نصف كيلو فول صحيح
حبة بصل صحيحة + 3 حبات طماطم صحيحة مقشرة + 3 حبة ليمون صحيحة و مقشرة + نصف كوب عدس اصفر
الطريقة
1- ينقع الفول لمدة 4 ساعات مع تغيير الماء

2- نحضر قدر الضغظ
( هام جدا القدر يستخدم مثل اي قدر عادي الفكرة في استخدامها ان غطائها محكم الغلق )
اي لا تستخدم كقدر ضغط اكنك بستخدمي قدر عادي
3- نجهز العدس و نغسله

3- و نجهز البصل و الطماطم و الليمون

4- نضع في القدر مقدار من الماء اول ما يغلي نضيف الفول
5- نضع العدس
6- نضع البصل الصحيح المقشر و الطماطم الصحيحة المقشرة و الليمون الصحيح المقشر

7- يترك ليغلي

8- ثم يوضع علي اضغر عين بوتجاز لمدة 6 ساعات و يكون القدر مغطي فقط
9- بعد هذه المدة نتاكد من نضج الفول

10- ناخذ من القدر البصلة و الطماطم و الليمون كله صحيح و يوضعو في الخلاط حتي تصبح المكونات ناعمة
و تصب مرة اخري علي الفول
و يكون جاهز للاكل

منقووووووووووول
يا عيني علوصفات المصرية اللزيزة
ردحذفنحن بنحط على الفول بعد غليه كمون و توم مدقوق وعصير ليمون وفي منهم بحطو طحينية ولبن رايب
وبنحط على وشه وقت التقديم زيت زيتون وسماق و بندورة مفرومة قطع صغيرة وبقدونس مفروم وأحيانا خس مفروم ناعم ويقدم بصل مقطع بصحن منعزل للي بحب ياكل بصل مع الفول
وبثثثثثثثث
^_^
هي وصفة الفول الشامية بتمنى تكون عجبتك
تقبلي مروري ...
تحياتي القلبية ......
@bride ghost
ردحذفكل ده بتحطوه على الفول
بصي يا برايد انا مبحبش الكمون على الفول خالص
بس هجرب وصفتك
اشكرك يا حبيبتي