Cursors

الثلاثاء، 17 أغسطس 2010

description

2 طريقة تدميس الفول بالصور




المكونات

نصف كيلو فول صحيح

حبة بصل صحيحة + 3 حبات طماطم صحيحة مقشرة + 3 حبة ليمون صحيحة و مقشرة + نصف كوب عدس اصفر

الطريقة

1- ينقع الفول لمدة 4 ساعات مع تغيير الماء



2- نحضر قدر الضغظ

( هام جدا القدر يستخدم مثل اي قدر عادي الفكرة في استخدامها ان غطائها محكم الغلق )


اي لا تستخدم كقدر ضغط اكنك بستخدمي قدر عادي

3- نجهز العدس و نغسله



3- و نجهز البصل و الطماطم و الليمون



4- نضع في القدر مقدار من الماء اول ما يغلي نضيف الفول


5- نضع العدس



6- نضع البصل الصحيح المقشر و الطماطم الصحيحة المقشرة و الليمون الصحيح المقشر



7- يترك ليغلي




8- ثم يوضع علي اضغر عين بوتجاز لمدة 6 ساعات و يكون القدر مغطي فقط


9- بعد هذه المدة نتاكد من نضج الفول



10- ناخذ من القدر البصلة و الطماطم و الليمون كله صحيح و يوضعو في الخلاط حتي تصبح المكونات ناعمة

و تصب مرة اخري علي الفول


و يكون جاهز للاكل


منقووووووووووول

هناك تعليقان (2):

  1. يا عيني علوصفات المصرية اللزيزة
    نحن بنحط على الفول بعد غليه كمون و توم مدقوق وعصير ليمون وفي منهم بحطو طحينية ولبن رايب
    وبنحط على وشه وقت التقديم زيت زيتون وسماق و بندورة مفرومة قطع صغيرة وبقدونس مفروم وأحيانا خس مفروم ناعم ويقدم بصل مقطع بصحن منعزل للي بحب ياكل بصل مع الفول
    وبثثثثثثثث
    ^_^
    هي وصفة الفول الشامية بتمنى تكون عجبتك
    تقبلي مروري ...
    تحياتي القلبية ......

    ردحذف
  2. @bride ghost


    كل ده بتحطوه على الفول

    بصي يا برايد انا مبحبش الكمون على الفول خالص

    بس هجرب وصفتك

    اشكرك يا حبيبتي

    ردحذف

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية