Cursors

الثلاثاء، 14 سبتمبر 2010

description

4 بسبوسه محشيه لذيذه



بالمقادير

1 كوب سميد

3/4 كوب حليب بودرة

3/4 كوب زيت


1/2 كوب سكر

1/2 ملعقة صغيرة فانيلا

1 ملعقة كبيرة بكمبودر


2 علبة قشطة نستلة

1/2 معقة فانيلا


2 علبة قيمر للحشو



لوز مبشور للزينة


1 كوب شيرة ( قطر )


نخلط النواشف مع بعض وبعدين نحط القشطة والزيت



ونخلطهم مضبووووووط



نصب نص المقدارفي صينية متوسطة مدهونة بالزيت

ونضع القيمر بكل هدوء ونوزعها جيدا على الطبقة الاولى



نضيف نص بيالة ماء الى خلطة السميد المتبقية حتى يسهل توزيعها فوق القشطة


لانها أكيد جمدت لما تركناها ، نحرك مضبوط ونصبها فوق القيمر بكل خفة حتى تغطيها تماما





نرش اللوز على الوجه 



ونخبزها فورا في فرن متوسط الحرارة حتى تنضج 



أول ما تطلع من الفرن نصب عليها القطر ونتركها حتى يتشرب مظبوووووووط


تقطع





والأفضل تقدم دافئة


وصحة وعافية على قلووبكم ياحلوووين,,

هناك 4 تعليقات:

  1. Dr walaa
    جميلة أوى يادكتورة ومبروك المدونة الجديدة
    أرجوكى فسرى للناس الكلمات الغريبة عن اللغة المصرية وهية شامية أو خليجية(سميد- قيمر - شيرة"قطر"- بيالة) اللى سافروا بره أو شافوا تمثيليات شامية يمكن يفهموا والباقى الأكثرية موش فاهمين المعنى للكلمات وشكرا لك يادكتورة

    ردحذف
  2. @فاروق بن النيل

    السميد ده دقيق خاص بالبسبوسه اكتر الستات عارفاه

    القيمر هى القشطه

    الشيره يعني الشربات


    دلوقتي النت يا خالو مخلاش حد مش عارف حاجه

    الله يبارك فيك يا خالو ومتشكره لزيارتك

    ردحذف
  3. ايوه امسك

    هي دي
    والنبي تسلم اديك ياقمر

    بس هاجرب وارجعلك ولو مرجعتش اكيد اكيد

    هتلاقي الحلل عندك

    وصيتك الصواني ياقمر
    يل باى

    ردحذف
  4. @اسماء عبدالعزيز

    الحمد لله انك لاقيتها

    بس بالله عليكي انتي متأكده اني اللي انتي عملتيها دي كانت كيكه ههههههههههه

    دا انتي حكايه يا سوسو

    ردحذف

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية