المقادير
:
واحد ونصف بسكوت مطحون – أصبع زبده – ثلاث كرتون جبن كيري – علبه قشطه – ملعقة بيكنج بودر – ملعقتا سكر – بيضه
طريقة العمل
واحد ونصف بسكوت مطحون – أصبع زبده – ثلاث كرتون جبن كيري – علبه قشطه – ملعقة بيكنج بودر – ملعقتا سكر – بيضه
طريقة العمل
:
يخلط الجبن مع القشطة والبيكنج بودر بخلاط الكأس وتفرك الزبدة مع البسكويت ويرص في صينيه أو قالب ثم يوضع عليها الخليط السابق ويوضع في الفرن نصف ساعة حتى تتماسك ثم تخرج من الفرن ويوضع في الثلاجة – حتى يبرد ويوضع عليه بعد ذلك الكريمة.
يخلط الجبن مع القشطة والبيكنج بودر بخلاط الكأس وتفرك الزبدة مع البسكويت ويرص في صينيه أو قالب ثم يوضع عليها الخليط السابق ويوضع في الفرن نصف ساعة حتى تتماسك ثم تخرج من الفرن ويوضع في الثلاجة – حتى يبرد ويوضع عليه بعد ذلك الكريمة.
مقادير الكريمة :
كأس حليب + 1 كريم كرامل + ثلاث ملاعق كاكاو
الطريقة :
يوضع علي النار حتى يغلي ويصب علي الخليط السابق ويدخل مره أخري في الثلاجة ويزين بالجلاكسي المبشور
دكتورة ولاء....
ردحذفبلاش خم , صحيح أنا ماباحبش الحلويات أوى لكن الكيكة الخفيفة الطرية مغرية جدا فقوليلنا إيه هوه"الجلاكسى المبشور " لأنى موش عارفه وشكرا لك حبيبتى.
خالو/ فاروق
اعتقد انه ما فيش اسهل من كده
ردحذفسلمت يداكى
@فاروق بن النيل
ردحذفخم ليه بس يا خالو
الجالاكسي ده شيكولاته زي شيكولاته كادبوري
ازاي مش عارفها اعلاناتها في التليفزيون يا خالو
@mrmr
ردحذفمتشكره يا مرمر لزيارتك للمدونه
يمي يمي
ردحذفوصفة لزيزة جدا وسهلة وسريعة
يسلمو حبيبتي علوصفة الشهية
@bride ghost
ردحذفبشكرك يا برايد لزيارتك وتعليقك الجميل