المقادير
الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة
ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم
لحم مفروم
الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اركيها جانبا
سخنى الزبدة على النار
أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..
ثم
أضيفى اللحم المفروم
استمرى فى التقليب
عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة
أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب
أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
ثم البطاطس المهروسة
قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريللا)
ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه
وصحتين وعافية
د/ ولاء ........
ردحذفمن أحلى الأطباق التى أحبها هيه صينية البطاطس المسلوقة باللحم المفروم وأنا بأعملها بطريقة أخرى :
1 كيلو بطاطس متوسطة الحجم
ربع كيلو لحم مفروم
2 حبة جزر
2 حبة طماطم
2 بصلة صغيرة
5 فصوص ثوم
ثلاث عيدان من البقدونس الشبت والكرفس
2 ملعقة كبيرة من الزبدة أو السمن الطبيعى
2 ملعقة كبيرة زيت عافية
2 بيضة كبيرة
بهارات + زعتر + كركم + ملح حسب الحاجة
الطريقة : تسلق البطاطس بقشرها ( للمحافظة على الفيتامينات تحت القشرة) حتى تنضج ( تتشقق الحبات)ثم تقشر وتهرس جيدا بإضافة ملعقتان من زيت عافيةويضاف نصف كمية البهارات والزعتر والكركم والملح حسب الحاجة وتترك لتبرد يقطع البصل والثوم ويقلى بملعقة زبدة أو سمن طبيعى حتى يحمر ويضاف اللحم حتى يختفى اللون الأحمر( الدم)ويضاف باقى كمية البهارات والكركم والزعتر والملح حسب الحاجة ويقطع البقدونس والشبت والكرفس ويضاف للحم ويترك ليبرد
ثم تدهن صينية (تكفى لـ 2 كيلوا) بالسمن البلدى أو الزبده وتوضع لمدة خمس دقائق بالفريزر حتى تجمد ثم توضع نصف كمية البطاطس بالصينية وتضغط حتى تتساوى بالصينية ثم يضاف اللحم المفروم( العصاج) ويفرد بطريقة متساوية ثم يوضع النصف الباقى من البطاطس المهروسة وتتساوى ثم تبشر الجزرتان وتقطع الطماطم قطعا صغيرة وتضاف إليها البيضتان وترب بخفة ويوضع بعض البصل والثوم المقطع ويوضع فوق الكمية وممكن إضافة جبن الموتزاريلا حسب الحاجة وتوضع فى فرن جاهز مسخن لمدة نصف ساعة ويمكن تشغيل الشواية بالفرن لتحمير الوش وبالهناء والشفاءوصحتين وعافية على رأى أهل الشام والخليج
@فاروق بن النيل
ردحذفيا سلام يا خالو على وصفاتك
هحط بعد إذنك الطريقه دي وبإسمك في المدونه
ياريت بقى اي حاجه تعملها تصورها وتقولي على الطريقه عشان احطها بإسمك هنا
متشكره يا خالو على الزياره
د/ولاء أنا بأعرف أعملها ودايما الحاجة بتطلبها منى للأولاد لأنها بتعجبهم طريقتى ولكن بدون تصوير حطى الصور اللى إنتى عايزاها
ردحذفوشكرا لكى
@فاروق بن النيل
ردحذفاوك يا خالو بس متنساش تبقى تعزمني عليها
يمي باينتها لزيزة
ردحذفبس كيف فينا ناكلها مع خبز ولا مع رز؟؟
بقصد تقدم مع الرز ولا لوحدها تغميس
@bride ghost
ردحذفعادي يا برايد ممكن تتغمس وممكن تاكليها مع الرز
بس انا بفضل انها تتغمس
مشكوره يا حبيبتي لزيارتك الجميله