Cursors

الثلاثاء، 5 أكتوبر 2010

description

6 صينية بطاطس مهروسة باللحم المفروم و الخضروات وبالصور .



المقادير



الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة



ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم
لحم مفروم




الطريقة:

توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اركيها جانبا



سخنى الزبدة على النار



أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم



النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..

ثم

أضيفى اللحم المفروم



استمرى فى التقليب



عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة



أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب



أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها




ثم البطاطس المهروسة




قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريللا)



ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه



وصحتين وعافية

هناك 6 تعليقات:

  1. د/ ولاء ........
    من أحلى الأطباق التى أحبها هيه صينية البطاطس المسلوقة باللحم المفروم وأنا بأعملها بطريقة أخرى :
    1 كيلو بطاطس متوسطة الحجم
    ربع كيلو لحم مفروم
    2 حبة جزر
    2 حبة طماطم
    2 بصلة صغيرة
    5 فصوص ثوم
    ثلاث عيدان من البقدونس الشبت والكرفس
    2 ملعقة كبيرة من الزبدة أو السمن الطبيعى
    2 ملعقة كبيرة زيت عافية
    2 بيضة كبيرة
    بهارات + زعتر + كركم + ملح حسب الحاجة
    الطريقة : تسلق البطاطس بقشرها ( للمحافظة على الفيتامينات تحت القشرة) حتى تنضج ( تتشقق الحبات)ثم تقشر وتهرس جيدا بإضافة ملعقتان من زيت عافيةويضاف نصف كمية البهارات والزعتر والكركم والملح حسب الحاجة وتترك لتبرد يقطع البصل والثوم ويقلى بملعقة زبدة أو سمن طبيعى حتى يحمر ويضاف اللحم حتى يختفى اللون الأحمر( الدم)ويضاف باقى كمية البهارات والكركم والزعتر والملح حسب الحاجة ويقطع البقدونس والشبت والكرفس ويضاف للحم ويترك ليبرد
    ثم تدهن صينية (تكفى لـ 2 كيلوا) بالسمن البلدى أو الزبده وتوضع لمدة خمس دقائق بالفريزر حتى تجمد ثم توضع نصف كمية البطاطس بالصينية وتضغط حتى تتساوى بالصينية ثم يضاف اللحم المفروم( العصاج) ويفرد بطريقة متساوية ثم يوضع النصف الباقى من البطاطس المهروسة وتتساوى ثم تبشر الجزرتان وتقطع الطماطم قطعا صغيرة وتضاف إليها البيضتان وترب بخفة ويوضع بعض البصل والثوم المقطع ويوضع فوق الكمية وممكن إضافة جبن الموتزاريلا حسب الحاجة وتوضع فى فرن جاهز مسخن لمدة نصف ساعة ويمكن تشغيل الشواية بالفرن لتحمير الوش وبالهناء والشفاءوصحتين وعافية على رأى أهل الشام والخليج

    ردحذف
  2. @فاروق بن النيل

    يا سلام يا خالو على وصفاتك

    هحط بعد إذنك الطريقه دي وبإسمك في المدونه

    ياريت بقى اي حاجه تعملها تصورها وتقولي على الطريقه عشان احطها بإسمك هنا


    متشكره يا خالو على الزياره

    ردحذف
  3. د/ولاء أنا بأعرف أعملها ودايما الحاجة بتطلبها منى للأولاد لأنها بتعجبهم طريقتى ولكن بدون تصوير حطى الصور اللى إنتى عايزاها
    وشكرا لكى

    ردحذف
  4. @فاروق بن النيل

    اوك يا خالو بس متنساش تبقى تعزمني عليها

    ردحذف
  5. يمي باينتها لزيزة
    بس كيف فينا ناكلها مع خبز ولا مع رز؟؟
    بقصد تقدم مع الرز ولا لوحدها تغميس

    ردحذف
  6. @bride ghost

    عادي يا برايد ممكن تتغمس وممكن تاكليها مع الرز

    بس انا بفضل انها تتغمس

    مشكوره يا حبيبتي لزيارتك الجميله

    ردحذف

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية