Cursors

الخميس، 28 أكتوبر 2010

description

24 صينية الجمبرى والكابوريا والسبيط مع شوربة السى فوود مع الأرز ( من طبخات المهندس فاروق عبد الحفيظ (خالي العزيز )

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


النهارده جايبلكم اكله من ايد احسن طباخ اكلت من ايده وهو خالي المهندس فاروق


بجد اكله رووعه واحسن حاجه فيه انه بيستخدم كل حاجه في اكلاته


يعني لو هيحشي كوسه هتلاقيه بيستخدم قلب الكوسه مش زيينا بنرميه وخلاص


بيحب كمان يعمل الاكلات الجديده اللي مش تقليديه وبيضيف عليها بهارات اشكال والوان


بصراحه اللي ياكل من ايده يرجعله تاني زي اللي بيشرب من نيل مصر بتاع زمان مش بتاع دلوقتي

هسيبكم دلوقتي مع الاكله زي ما ارسلها ليا بالظبط وبالهنا والشفا وميرسي ليك يا خالو يا حبيبي


الكميات:
1 كيلو كابوريا كبيرة ( 4 حبات)
1 كيلو سبيط متوسط الحجم( منظف أو غير منظف)

نصف كيلو جمبرى بقشره
نصف كيلو أرز أبيض عادى
ربع  كيلو جمبرى مقشر
ربع كيلو بقلاويز " أو بلح البحر   
 خمس بصلات متوسطة + رأس ثوم + خمس حبات طماطم متوسطة+ 2 فلفل غير حار + واحد قرن فلفل حار+جرجير+ كرفس وبقدونس وشبت ونعناع
بهارات + جوزة الطيب مع حبهان وقرنفل وعودين من القرفة+ فلفل أسمر+ كركم أو كارى
زيت + خل + ثلاث حبات من الليمون
 























الطريقة:

 أولا  :تجهيز صينية الجمبرى والسبيط والكابوريا :
 
 
تغسل جميع المكونات " السبيط والكابوريا والجمبرى المقشر أو الغير مقشر " بماء وصابون أو أى مسحوق للنظافة وإزالة الزفارة ثم يتم تقطيع السبيط وإستخراج أحشائه وخاصة الحبر( المادة المرة السامة التى يطلقها للدفاع عن نفسه وهو حى)

ويقشر من جلده الأسود أو الأحمر حتى يصير أبيض اللون وتنزع قشرته الصلبة الصدفية من داخله( على شكل سيف) ويغسل جيدا ويوضع فى خل وملح وماء لمدة ربع ساعة وتقطع أرجل الكابوريا وتوضع الكابوريا المقطوعة فى خل وملح وماء بعد غسلها جيدا

وتوضع أرجل الكابوريا مع أرجل السبيط مع الجنبرى المقشر فى ماء وخل وملح
يتم وضع البقلاويز فى ماء مغلى للغسيل فيفتح وينظف جيدا بالماء والصابون من الرمل العالق به ثم يوضع مع الكابوريا المقطوعة الأرجل والسبيط والجمبرى بقشرة وتحجز ثمانى  حبات من البقلاويز  لشوربة السى فوود 

يقشر البصل وثمانى فصوص ثوم مقطعة توضع نصها للتتبيل مع جزء من البصل مع الملح بعد التخلص من الماء والخل على السبيط والكابوريا والجمبرى بقشرة ثم يؤخذ الباقى فى صينية يوضع بها نصف كوب زيت عافية ويسخن ثم يوضع البصل أولا وبعد دقيقتين يوضع الثوم بعد التقليب ثم يضاف الفلفل الحار والعادى بعد تقطيعة ثم تقطع الطماطم قطعا صغيرة وتضاف للخليط وبعد خمس دقائق يضاف الجمبرى بقشره والكابوريا والسبيط ثم يضاف نصف كوب من الخل وعصير ليمون حسب الحاجة ويضاف الفلفل الأسود والبهارات والكركم أو الكارى ونصف حبة جوزة الطيب مع خمس حبات قرنفل وخمس حبات حبهان بعد طحنها فوريا حتى لاتفقد رائحتها ويضاف عودين من القرفة ويوضع فى فرن متوسط الحرارة لمدة نصف ساعة ويمكن تغطيته بغطاء للمحافظة على النكهة والريحة

يتم إستخراج الصينية ووضع بعض من الكرفس والشبت والبقدونس والنعناع المقطع فوقها ثم تصفية السوب (ماء البصل والمكونات والطماطم ) فى إناء لأستخدامه للسى فود وترص المكونات فى قالب كبير للتقديم  مع إضافة الخضرة( بقدونس وكرفس وشبت ونعناع وترنشات الخيارأو الجرجير والليمون) .
 

ثانيا : تجهيز شوربة السى فود:
 
 

توضع ملعقتان من الزيت فى حلة متوسطة ويقطع أربع فصوص ثوم وتوضع على النار ثم تضاف أرجل الكابوريا والسبيط والجمبرى المقشر بعد تقطيعه ويضاف  البقلاويز( ثمانية حبات) ثم يقلب حتى يتغير لونه ( للبرتقالى) ثم يضاف السوب ويضاف عدد أربعة كوب ماء  ويترك ربع ساعة ليكون جاهزا ويمكن إضافة الملح والبهارات حسب الحاجة
 
 

ثالثا: تجهيز الأرز الأبيض : 
يغسل نصف الكيلو الأرز ويحمر بالزيت لمدة خمس دقائق ويضاف الماء الساخن بنفس عدد أكواب الأرز والملح ويغلى حتى يجف الماء ثم تقلل النار حتى يختم
ولايجب رفع غطاء الأرز إلا بعد حوالى نصف ساعة على الأقل 
 هذه الوجبة تكفى لأربعة أشخاص
 
وبالهناء والشفاء

فاروق عبد الحفيظ سحير
مهندس بالمعاش

هناك 24 تعليقًا:

  1. وصفة جميلة جدا جدا

    تسلم ايدك يا خالو

    بجد شكلها يفتح النفس

    دا انا لو جربت بس اعمل اكيد اكيد

    مش هتطلع حلوة زيك يا خالو

    تسلم الآيادي يا خالو

    مشكورة يا دكتورة ولاء على طرح وصفة خالو الجميلة

    ردحذف
  2. @وداد


    متشكره يا دودو

    وطبعا انتي عارفه طبخ خالو لا يعلى عليه


    نورتيني يا حبيبتي

    ردحذف
  3. بصى بقى من الاخر
    احنا شباب نحب نجيب من الاخر
    ههههههه
    انا عايزه خالو يعزمنى على الاكله الحلوه دى من ايديه انا مستعده اعدى بحور واجى علشان وجبه من ايديه
    فعلا وصفه جميله
    تسلم ايديك يا خالو
    تسمحلى اقولك خالو برضه ؟؟
    مرسى يا دكتور على نشر الوصفه
    تصبحى على خيرررررر

    ردحذف
  4. @mrmr


    والله يا مرمر خالو مستعد يعزم الدنيا كلها وانا عارفاه كويس


    اما من ناحية انك تاكلي من ايده احب اقولك انك مش هتلاقي احسن من طبخه


    نورتيني يا حبيبتي

    ردحذف
  5. رووووووووووعة تسلم ايدك
    اتمنا تشرفيني
    http://nawasrehwomen.blogspot.com/

    ردحذف
  6. حبيبتى ولاء ........
    حبيبتى دودى ........
    صديقتنا الغالية إبنتنامرمر .....
    على فكره بالفريزر الآن كل المكونات جاهزة للطبخ وبقالها بس 5 أيام يعنى طازة تيجوا معايا أعملهالكم على الهواء مباشرة وأنا موش بخيل وكل الدنيا تعرف كدة دا يدوب :
    1كيلو جنبرى + 2 كابوريا+ 1 كيلو سبيط + 1 كيلو باقلاويز( بلح البحر والله كان صاحى وبيلعب) 140 جنيه والله سوبر يعنى حظى كويس لأن السعر ده يادوب سعر الجنبرى بس أنا شاطر فى الشراء والطبخ والأكل والعزومة بس للحلوات فقط منتظر الرد من الجميع وبالهنا والشفا موش حاتدفعوا حاجة دا حلاوة الحرية بعد 24 ساعة مزنوق

    ردحذف
  7. ان شاء الله تفيدك يادكتورة

    http://noureldens.maktoobblog.com

    ردحذف
  8. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    طبخة جدا شهية وأكثر من رائعة تسلم إيديك وصوابعك .. تحياتي لك

    ردحذف
  9. د/ولاء حبيبتى ......
    نسيت مع المكونات :
    1 كيلو كابوريا كبيرة ( 4 حبات)
    1 كيلو سبيط متوسط الحجم( منظف أو غير منظف)
    وعلى فكرة على الياهو بتاعك صورة بعتها لبقلاويز لأنه صورته موش عندك بالطبخة نسيتها شكرا لكى

    ردحذف
  10. السلام عليكم و رحمة الله و بركاته وصفة جد رائعة

    تفبلي مروري

    ردحذف
  11. @عالم المراة

    اشكرك يا حبيبتي لزيارتك تم قبول دعوتك

    نورتيني

    ردحذف
  12. @فاروق بن النيل

    من غير ما تقول يا خالو انا عارفاك ابو الكرم كله

    ربنا يزيدك من نعيمه يرب

    ردحذف
  13. @غير معرف


    اشكرك على زيارتك وعلى المدونه الجميله

    جزاك الله خيراً

    ردحذف
  14. @السُـلطانة

    متشكره يا حبيبتي لزيارتك وتعليقك الجميل

    ردحذف
  15. @فاروق بن النيل


    تمت الاضافه يا خالو


    متشكره يا خالو يا حبيبي

    ربنا ميحرمنيش منك

    ردحذف
  16. @مدونة الأمل


    وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

    اشكرك مدونة الامل على زيارتك الجميله

    ردحذف
  17. حبيبتى د/ ولاء ...........
    إنتى فعلا تستحقى دكتورة ... ألف سلامة عليكى من الإنفلوزة قصدى الإنفلبطة ياه ليه متلخبط كده قصدى الإنفلكاليمارى ياه قصدى الإنفلونزا كمان شكرا على الإضافة ياقمر ومازالت العزومة مستمرة عشان إتأخرتوا فاضل بس نص المعروض أعلاه يالا إلحقوا....

    ردحذف
  18. متشكره اوي يا خالو على كلماتك الجميله

    اما العزومه فبالهنا والشفا يا حبيبي

    ردحذف
  19. يم يم يم إيه الأكله الجميلة دي
    ما شاء الله وصفه رائعه
    وأكيد طعمها أروع قدام من إيد خالو
    أنا سمعت كتيييييييير عن جمال أكله بس لسه مجربتهوش
    وسمعت إنه شيف خطيييييييير
    مشكوره يالوئه على طريقة العرض الجميلة

    ردحذف
  20. @tote soly

    ده اكلو رووعه يا توتي بجد

    شرفتيني يا حبيبتي وتورتي المدونه

    ردحذف
  21. احب اقولك انك هتشيلى ذنبى انى فطرت على نفسى من البوست ده

    انا قولت هاجى الاقى حاجه تبع الهلال والنجمه

    شويه توم وبصل عشان الخزين

    انما اكله زى دى مش كويس

    حرام كده يعنى لامؤاخذه احنا صايمين وده مش عدل ابدا الصينيه الحلوه دى

    ردحذف
  22. @The illusionist

    معلشي هى اكلات خالو كده تخلي الواحد يفطر غصب عنه من جمالها

    متشكره لزيارتك وتعليقك الظريف


    تقبل الله صيامك

    ردحذف
  23. الدكتورة الجميله ولاء

    الله عليكِ شكل الأكل بيشهي جدا
    انا بحب السمك والجمبري مووووت
    الطريقه عجبتني اوى وهحاول اجربها بس ربنا يتر وجوزي ماي..........؟؟
    كوني بألف خير
    واشكرك على متابعتك لروايتي
    دمت بحب

    ردحذف
  24. @اسماء عبدالعزيز

    حبيبتي اسماء نورتيني وبالهنا والشفا مقدما

    اما بالنسبه لروايتك فهى تستحق المتابعه

    ردحذف

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية