الموضوع منقول جزاه الله خير اللي كتبه
أتمنى ان تجدوا فيها المتعة والفائده
بسم الله نبداء
أولاً...
نأتي بالخروف ونحطه وسط الشله ونلبسه نظاره ونكشخه قدام السياره ونجلس حواليه ونلتقط له صورة تذكاريه قبل النطق بالحكم
نوجهه للقبله ونقول بسم الله والله واكبر بعد ان نحد السكين ونرح الذبيحه واذا بنسقيه شوية مويه قبل الذبح يكون احسن ونحزه بالسكين في مكان الذبح المعروف كما هو موضح بالصوره التاليه
بعد تثبيت رجول ويدين الخروف, نذكيه مع الرقبه الى مانصل الى العظم مع التأكد من قطع الوريد والشريان...
أترك الذبيحه لمدة كافيه 10 الى 15دقيقه حتى يخرج الدم وتبطل ترفس وترى تركه لمده كافيه تجعل طعم اللحم اشهى
للتاكد من أن الذبيحه قد فارقت الحياه, قم بضرب كوع الخروف بظهر السكين زي ماهو بالصوره:
أذا كان الخروف مايرد ولا يوخر أيده أذا ضربتها, قم بكسر رقبته وأفصل الرأس عن الجسد زي ما بالصورة التالية:
نبدا بسلخ جلد الخروف من ساقه بعد الركبه من الداخل بقطع الجلد فقط وأدخال السكين بين الجلد والعصب حتى نصل الى الفخذ
يعمل كذلك بالرجل الثانيه
أبداء بالسلخ بأدخال اليد بين الجلد واللحم وأدفع مبتدًا بالأبهام ألى أبعد ماتصل أيدك
أسلخ الذنبه ( السبله ) على مهلك ولاتخربها
قطع أيدي الذبيحه من مفصل الكوع
علق الذبيحه من رجولها بفتح فتحه بين عصب العرقوب والساق(أربطها من وين مابغيت أذا ماعرفة العرقوب وين) وترى ماهو لازم تكون على زقم هايلكس ....ولو لقيت شجره ترى أفضل وكمل سلخ الجلد وأسحب ألأيدين والرقبه من الجلد, قد تحتاج للسكين فقط عند منطقة الزور( العظمه التي نهاية الضلوع من الأعلى بناحية الصدر )
قم بتقسيم وقطع الذراعين من المفاصل
أبداء بفتح وسط الذبيحه فتحه صغيره (لاتدخل السكين وتفقع الكرش ولا المصران )
أدخل أصبعان داخل الفتحه ودفع أمعاء الذبيحه داخلا بعيدآ عن السكين وأبدأ بقطع الصفاق
أكمل قطع الصفاق الى أن تصل الى القفص الصدري
أخرج الكرش والأمعاء.
وسع فتحة بطن الذبيحه من فوق الضلوع حتى تتمكن من أخراج جميع الكرش والمصران
أنتبه من فقع المراره وهي إلي بالصوره هذه
بعمليه دقيقه أفصل المراره عن الكبد وأقطعها. تأكد من عدم تسرب سأل المراره على الكبد لأنه يغير طعمها ويجعلها مره, أغسل الكبد بالماء فور تسرب أي سائل من المراره
أكمل قطع القفص الصدري من الوسط بدفغ السكين على العضروف الأوسط (ماتحتاج ساطور أذا كنت ماهر) الى أن تصل الى الرقبه
أقطع الكتفين من الصدر
أقطع القفص الصدري من العمود الفقري بالضغط على المفاصل عند ألتقائهم
ولا تنسى تشوي الرأس والكوارع
بسم الله نبداء
أولاً...
نأتي بالخروف ونحطه وسط الشله ونلبسه نظاره ونكشخه قدام السياره ونجلس حواليه ونلتقط له صورة تذكاريه قبل النطق بالحكم
نوجهه للقبله ونقول بسم الله والله واكبر بعد ان نحد السكين ونرح الذبيحه واذا بنسقيه شوية مويه قبل الذبح يكون احسن ونحزه بالسكين في مكان الذبح المعروف كما هو موضح بالصوره التاليه
بعد تثبيت رجول ويدين الخروف, نذكيه مع الرقبه الى مانصل الى العظم مع التأكد من قطع الوريد والشريان...
أترك الذبيحه لمدة كافيه 10 الى 15دقيقه حتى يخرج الدم وتبطل ترفس وترى تركه لمده كافيه تجعل طعم اللحم اشهى
للتاكد من أن الذبيحه قد فارقت الحياه, قم بضرب كوع الخروف بظهر السكين زي ماهو بالصوره:
أذا كان الخروف مايرد ولا يوخر أيده أذا ضربتها, قم بكسر رقبته وأفصل الرأس عن الجسد زي ما بالصورة التالية:
نبدا بسلخ جلد الخروف من ساقه بعد الركبه من الداخل بقطع الجلد فقط وأدخال السكين بين الجلد والعصب حتى نصل الى الفخذ
يعمل كذلك بالرجل الثانيه
أبداء بالسلخ بأدخال اليد بين الجلد واللحم وأدفع مبتدًا بالأبهام ألى أبعد ماتصل أيدك
أسلخ الذنبه ( السبله ) على مهلك ولاتخربها
قطع أيدي الذبيحه من مفصل الكوع
علق الذبيحه من رجولها بفتح فتحه بين عصب العرقوب والساق(أربطها من وين مابغيت أذا ماعرفة العرقوب وين) وترى ماهو لازم تكون على زقم هايلكس ....ولو لقيت شجره ترى أفضل وكمل سلخ الجلد وأسحب ألأيدين والرقبه من الجلد, قد تحتاج للسكين فقط عند منطقة الزور( العظمه التي نهاية الضلوع من الأعلى بناحية الصدر )
قم بتقسيم وقطع الذراعين من المفاصل
أبداء بفتح وسط الذبيحه فتحه صغيره (لاتدخل السكين وتفقع الكرش ولا المصران )
أدخل أصبعان داخل الفتحه ودفع أمعاء الذبيحه داخلا بعيدآ عن السكين وأبدأ بقطع الصفاق
أكمل قطع الصفاق الى أن تصل الى القفص الصدري
أخرج الكرش والأمعاء.
وسع فتحة بطن الذبيحه من فوق الضلوع حتى تتمكن من أخراج جميع الكرش والمصران
أنتبه من فقع المراره وهي إلي بالصوره هذه
بعمليه دقيقه أفصل المراره عن الكبد وأقطعها. تأكد من عدم تسرب سأل المراره على الكبد لأنه يغير طعمها ويجعلها مره, أغسل الكبد بالماء فور تسرب أي سائل من المراره
أكمل قطع القفص الصدري من الوسط بدفغ السكين على العضروف الأوسط (ماتحتاج ساطور أذا كنت ماهر) الى أن تصل الى الرقبه
أقطع الكتفين من الصدر
أقطع القفص الصدري من العمود الفقري بالضغط على المفاصل عند ألتقائهم
ولا تنسى تشوي الرأس والكوارع
منقول مميز وفعلا طريقة صحية للدبح
ردحذفبارك الله فيك
وكلعام وانت بالف خير
@حلم
ردحذفمتشكره يا حبيبتي لمرورك وتعليقك الجميل
كل عام وانتي بخير
:) يعطيج العافيه على الارشادات
ردحذفعيدكم مبارك وعساكم من عواده
كل سنة و أنت طيبة
ردحذفعيد أضحى سعيد
@bananaQ8
ردحذفاشكرك على تعليقك الجميل
عيد سعيد وكل عام وانت بخير
@mrmr
ردحذفكل سنه وانتي طيبه يا مرمر
عيد سعيد
خروف العيد ماااااااااااااااااء
ردحذفكل سنة وأنتي طيبة يا لوئه
ومشكوره على طريقة العرض والشرح الوافي للذبيحة
سلامي للجميع
@tote soly
ردحذفكل سنه وانتي طيبه يا توتي
مشكوره لزيارتك الجميله
والله يادكتوره عشان خاطرى قوليلنا طريقة دبح وطبخ الفرخة ده اللى أقدر عليه بلاش تعب قلوب وبهدلة فينا حرام عليكى راعى مشاعرنا داحنا برضه بشر "لايكلف الله نفسا إلا وسعها" صدق الله العظيم
ردحذفخلى الخروف للجزاربعدين نروح نتفرج عليه وكل فترة بالموبايل أصوره
@فاروق بن النيل
ردحذفههههههههههههههه
والله انتي عسوله يا خالو
خلاص يا عم نجيبلكم طريقة دبخ الفراخ بس اذا لقيتوها هى كمان
بكره تغلى هههههههههه
كل سنه وانت طيب يا خالو يا منورنا دايما
شرح وافى ومفيد
ردحذفدى فراخ بالذبادى كنت عملتها قبل كده
ردحذفممكن تنشريها وتعدلى على اسلوب الكلام بما يناسب مدونتك
الفراخ بالزبادى لذيذه جدا
من باب عدم كتم العلم هاقولكم على اكله جميله اخد بيها ثواب
طبعا الفراخ بالزبادى من تجربتى وانا عملتها قبل كده
كنت مسافر فى رحله من خمس سنوات مع اصحابى وكنت انا الى متولى امر المطبخ
بس بعد لما عملت لهم الفراخ دى كانوا بيتخانقوا عليها كل واحد يخططف من التانى كانت طعمها جميل
المهم هابدا معاكم بالشرح
المقادير فرخه دجاجه يعنى مقطعه الى ثمانية اجزاء
زبادى
قرفه والقرفه مهمه لانها بتعطى نكهه جميله جدا
التوابل العاديه وفلفل اسود
بصل مبشور
فلفل اخضر مبشور
صلصه
سمن او زيت
الطريقه
ردحذفنقوم ببشر البصل ثم بشر الفلفل
ثم نقوم بخلط القرفه مع الزبادى والتوابل مع البصل والفلفل المبشور ثم بعد ان نخلطهم نغمس الفرخه فيهم لانهم يعطوا نكهه جميله جدا للفراخ ثم نتركهم مدة من ثلاث الى اربع ساعات فى الخليط حتى تتشرب الفرخه بالخليط
بعد ذلك نضع الفرخه فى الصينيه مع الخليط فى الفرن ثم نضع صلصه عليها مع ملعقة سمن او ملعقتين الى ان يتحمر الوجه وتنضج وتاخد اللون الاحمر
وبالهنا والشفا جميله جدا هاتتخانقوا عليها زى اصحابى
ملحوظه قد يحمر لون الفراخ دون ان تنضج بشكل جيد لذلك اتركها الى ان تنضج جيدا
تاكد من انها قد نضجت بشكل جيد
ثانيا يفضل تغطية الصينيه داخل الفرن كى تنضج بشكل جيد
اعد الفرخه وكتب الموضوع لكم نور الدين سويفى
5/6/2008
أزال المؤلف هذا التعليق.
ردحذفدى طريقة كعك بالعجوبه طعمه جميل عملته زميلنا لنا فى الشغل وادتنى الطريقه بس مجربناهاش
ردحذف5 بيضات و كيلو دقيق و 2 كوب سمن و 2 كوب سكر وواحد باكو بيكينج بودر وفانيليا وكوب لبن
الطريقه يضرب البيض مع السكر ويضرب اللبن مع السمن ثم يضاف الخليطين ثم يوضع الدقيق بعد اضافة البيكينج بودر حتى تصبح عجينه ساهله التشكيل
ويقطع قطع ضغيره ويوضع فى داخله العجوه
طعمه جميل
@غير معرف
ردحذفاهلا بيك يا نور ومتشكره للشرح الوافي
انتظر نشر الطريقه بإسمك إن شاء الله
@nour elden
ردحذفتم نشر طريقة الفراخ بالزبادي وبإسمك
متشكره مره اخرى يا نور
ان شاء الله هنشر طريقة الكعك دي
شكرا لك
ردحذف@غير معرف
ردحذفالعفو
نورت المدونه