Cursors

الاثنين، 15 نوفمبر 2010

description

19 بمناسبة عيد الأضحى شرح بالصور لطريقة ذبح الخروف

http://www.alqudseyes.com/files/imagecache/image-full/photos/1641173_normal.jpg
الموضوع منقول جزاه الله خير اللي كتبه 
 
 
أتمنى ان تجدوا فيها المتعة والفائده

بسم الله نبداء

أولاً...

نأتي بالخروف ونحطه وسط الشله ونلبسه نظاره ونكشخه قدام السياره ونجلس حواليه ونلتقط له صورة تذكاريه قبل النطق بالحكم

نوجهه للقبله ونقول بسم الله والله واكبر بعد ان نحد السكين ونرح الذبيحه واذا بنسقيه شوية مويه قبل الذبح يكون احسن ونحزه بالسكين في مكان الذبح المعروف كما هو موضح بالصوره التاليه



بعد تثبيت رجول ويدين الخروف, نذكيه مع الرقبه الى مانصل الى العظم مع التأكد من قطع الوريد والشريان...




أترك الذبيحه لمدة كافيه 10 الى 15دقيقه حتى يخرج الدم وتبطل ترفس وترى تركه لمده كافيه تجعل طعم اللحم اشهى





للتاكد من أن الذبيحه قد فارقت الحياه, قم بضرب كوع الخروف بظهر السكين زي ماهو بالصوره:





أذا كان الخروف مايرد ولا يوخر أيده أذا ضربتها, قم بكسر رقبته وأفصل الرأس عن الجسد زي ما بالصورة التالية:




نبدا بسلخ جلد الخروف من ساقه بعد الركبه من الداخل بقطع الجلد فقط وأدخال السكين بين الجلد والعصب حتى نصل الى الفخذ




يعمل كذلك بالرجل الثانيه






أبداء بالسلخ بأدخال اليد بين الجلد واللحم وأدفع مبتدًا بالأبهام ألى أبعد ماتصل أيدك



أسلخ الذنبه ( السبله ) على مهلك ولاتخربها



قطع أيدي الذبيحه من مفصل الكوع




علق الذبيحه من رجولها بفتح فتحه بين عصب العرقوب والساق(أربطها من وين مابغيت أذا ماعرفة العرقوب وين) وترى ماهو لازم تكون على زقم هايلكس ....ولو لقيت شجره ترى أفضل وكمل سلخ الجلد وأسحب ألأيدين والرقبه من الجلد, قد تحتاج للسكين فقط عند منطقة الزور( العظمه التي نهاية الضلوع من الأعلى بناحية الصدر )




قم بتقسيم وقطع الذراعين من المفاصل



أبداء بفتح وسط الذبيحه فتحه صغيره (لاتدخل السكين وتفقع الكرش ولا المصران )



أدخل أصبعان داخل الفتحه ودفع أمعاء الذبيحه داخلا بعيدآ عن السكين وأبدأ بقطع الصفاق



أكمل قطع الصفاق الى أن تصل الى القفص الصدري



أخرج الكرش والأمعاء.





وسع فتحة بطن الذبيحه من فوق الضلوع حتى تتمكن من أخراج جميع الكرش والمصران





أنتبه من فقع المراره وهي إلي بالصوره هذه





بعمليه دقيقه أفصل المراره عن الكبد وأقطعها. تأكد من عدم تسرب سأل المراره على الكبد لأنه يغير طعمها ويجعلها مره, أغسل الكبد بالماء فور تسرب أي سائل من المراره



أكمل قطع القفص الصدري من الوسط بدفغ السكين على العضروف الأوسط (ماتحتاج ساطور أذا كنت ماهر) الى أن تصل الى الرقبه



أقطع الكتفين من الصدر



أقطع القفص الصدري من العمود الفقري بالضغط على المفاصل عند ألتقائهم
ولا تنسى تشوي الرأس والكوارع


هناك 19 تعليقًا:

  1. منقول مميز وفعلا طريقة صحية للدبح
    بارك الله فيك
    وكلعام وانت بالف خير

    ردحذف
  2. @حلم


    متشكره يا حبيبتي لمرورك وتعليقك الجميل


    كل عام وانتي بخير

    ردحذف
  3. :) يعطيج العافيه على الارشادات
    عيدكم مبارك وعساكم من عواده

    ردحذف
  4. كل سنة و أنت طيبة
    عيد أضحى سعيد

    ردحذف
  5. @bananaQ8

    اشكرك على تعليقك الجميل

    عيد سعيد وكل عام وانت بخير

    ردحذف
  6. @mrmr

    كل سنه وانتي طيبه يا مرمر

    عيد سعيد

    ردحذف
  7. خروف العيد ماااااااااااااااااء
    كل سنة وأنتي طيبة يا لوئه
    ومشكوره على طريقة العرض والشرح الوافي للذبيحة
    سلامي للجميع

    ردحذف
  8. @tote soly

    كل سنه وانتي طيبه يا توتي

    مشكوره لزيارتك الجميله

    ردحذف
  9. والله يادكتوره عشان خاطرى قوليلنا طريقة دبح وطبخ الفرخة ده اللى أقدر عليه بلاش تعب قلوب وبهدلة فينا حرام عليكى راعى مشاعرنا داحنا برضه بشر "لايكلف الله نفسا إلا وسعها" صدق الله العظيم
    خلى الخروف للجزاربعدين نروح نتفرج عليه وكل فترة بالموبايل أصوره

    ردحذف
  10. @فاروق بن النيل


    ههههههههههههههه

    والله انتي عسوله يا خالو

    خلاص يا عم نجيبلكم طريقة دبخ الفراخ بس اذا لقيتوها هى كمان

    بكره تغلى هههههههههه


    كل سنه وانت طيب يا خالو يا منورنا دايما

    ردحذف
  11. شرح وافى ومفيد

    ردحذف
  12. دى فراخ بالذبادى كنت عملتها قبل كده


    ممكن تنشريها وتعدلى على اسلوب الكلام بما يناسب مدونتك


    الفراخ بالزبادى لذيذه جدا

    من باب عدم كتم العلم هاقولكم على اكله جميله اخد بيها ثواب

    طبعا الفراخ بالزبادى من تجربتى وانا عملتها قبل كده


    كنت مسافر فى رحله من خمس سنوات مع اصحابى وكنت انا الى متولى امر المطبخ

    بس بعد لما عملت لهم الفراخ دى كانوا بيتخانقوا عليها كل واحد يخططف من التانى كانت طعمها جميل

    المهم هابدا معاكم بالشرح

    المقادير فرخه دجاجه يعنى مقطعه الى ثمانية اجزاء

    زبادى
    قرفه والقرفه مهمه لانها بتعطى نكهه جميله جدا


    التوابل العاديه وفلفل اسود



    بصل مبشور
    فلفل اخضر مبشور
    صلصه

    سمن او زيت

    ردحذف
  13. الطريقه

    نقوم ببشر البصل ثم بشر الفلفل


    ثم نقوم بخلط القرفه مع الزبادى والتوابل مع البصل والفلفل المبشور ثم بعد ان نخلطهم نغمس الفرخه فيهم لانهم يعطوا نكهه جميله جدا للفراخ ثم نتركهم مدة من ثلاث الى اربع ساعات فى الخليط حتى تتشرب الفرخه بالخليط


    بعد ذلك نضع الفرخه فى الصينيه مع الخليط فى الفرن ثم نضع صلصه عليها مع ملعقة سمن او ملعقتين الى ان يتحمر الوجه وتنضج وتاخد اللون الاحمر

    وبالهنا والشفا جميله جدا هاتتخانقوا عليها زى اصحابى

    ملحوظه قد يحمر لون الفراخ دون ان تنضج بشكل جيد لذلك اتركها الى ان تنضج جيدا

    تاكد من انها قد نضجت بشكل جيد

    ثانيا يفضل تغطية الصينيه داخل الفرن كى تنضج بشكل جيد
    اعد الفرخه وكتب الموضوع لكم نور الدين سويفى
    5/6/2008

    ردحذف
  14. أزال المؤلف هذا التعليق.

    ردحذف
  15. دى طريقة كعك بالعجوبه طعمه جميل عملته زميلنا لنا فى الشغل وادتنى الطريقه بس مجربناهاش


    5 بيضات و كيلو دقيق و 2 كوب سمن و 2 كوب سكر وواحد باكو بيكينج بودر وفانيليا وكوب لبن

    الطريقه يضرب البيض مع السكر ويضرب اللبن مع السمن ثم يضاف الخليطين ثم يوضع الدقيق بعد اضافة البيكينج بودر حتى تصبح عجينه ساهله التشكيل


    ويقطع قطع ضغيره ويوضع فى داخله العجوه
    طعمه جميل

    ردحذف
  16. @غير معرف


    اهلا بيك يا نور ومتشكره للشرح الوافي


    انتظر نشر الطريقه بإسمك إن شاء الله

    ردحذف
  17. @nour elden


    تم نشر طريقة الفراخ بالزبادي وبإسمك

    متشكره مره اخرى يا نور

    ان شاء الله هنشر طريقة الكعك دي

    ردحذف

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية