ورجعنا ليكم من تاني مع طبخات من إيد زوارنا الكرام
المره دي الطبخه من إيد الإستاذ نور الدين سويفي وهو مشكور اللي كتبلي الطريقه وانا بعد إذنه طبعاً اضفت عليها بعض الصور وكتبتها هنا
اسيبكم مع الطبخه
فراخ بالزبادي
المقادير
فرخه دجاجه يعنى مقطعه الى ثمانية اجزاء
زبادى
قرفه والقرفه مهمه لانها بتعطى نكهه جميله جدا
التوابل العاديه وفلفل اسود
بصل
فلفل اخضر
صلصه
سمن او زيت
الطريقه
نقوم ببشر البصل ثم بشر الفلفل
ثم نقوم بخلط القرفه مع الزبادى والتوابل مع البصل والفلفل المبشور ثم بعد ان نخلطهم نغمس الفرخه فيهم لانهم يعطوا نكهه جميله جدا للفراخ ثم نتركهم مدة من ثلاث الى اربع ساعات فى الخليط حتى تتشرب الفرخه بالخليط
بعد ذلك نضع الفرخه فى الصينيه مع الخليط فى الفرن ثم نضع صلصه عليها مع ملعقة سمن او ملعقتين الى ان يتحمر الوجه وتنضج وتاخد اللون الاحمر
وبالهنا والشفا جميله جدا هاتتخانقوا عليها زى اصحابى
ملحوظه
قد يحمر لون الفراخ دون ان تنضج بشكل جيد لذلك اتركها الى ان تنضج جيدا
تاكد من انها قد نضجت بشكل جيد
تاكد من انها قد نضجت بشكل جيد
ثانيا يفضل تغطية الصينيه داخل الفرن كى تنضج بشكل جيد
اعد الفرخه وكتب الموضوع لكم نور الدين سويفى
5/6/2008
5/6/2008
ما مفيش اسهل من كده
ردحذفوانا متاكده انها لذيذه لانى جربتها بس من غير قرفه
لكن المره الجايه ح اجرب اضيف القرفه
مرسى يا حبيبه قلبى
وصفاتك كلها سهله وبسيطه وبتعجبنى قوى
ربنا يجازيكى خير
طريقة جميلة جدا
ردحذفان شاء الله اجربها
مشكورة على الوصفة الجميلة
شكرا يا استاذ نور على الوصفة الرائعة
ولا تحرمنا من المزيد
دكتورة / ولاء.........
ردحذفالطريقة بسيطة لكن فيها ذوق عالى وهى لأول مره بصراحة أعرفها وطالما أن بها قرفة حاتبقى روعة لأنى بأحب أضيف القرفة إلى كل الطعام سواء عيدان أو مطحونة بس فعلا لم تقل ياأستاذ نور قد إيه الوقت بالفرن ودرجة حرارة الفرن وهل الشوايه أم الفرن العادى ويسخن قبل وضع الفرخة أم لا عموما شكرا جزيلا
د/ ولاء .......
ردحذفأعجبت جدا بالطعام لأنه " فرخة" إذن فأنتم مصدقينى بجد ومشجعينى
" العيد فرحة وإدبح فرخة"
ايه الجمااااااااااال دا
ردحذفمع انى مش من هواة الدجاج بالزبادي
لكن هجرب
باقولك ايه
احجزيلي غرفه جنبك
عشان تستضيفيني فيها هههههههه
عشا لو تنتن يبقى تنتن على طول
دايما بتقدمى الجديد
تسلمي ياقمر
بس فين البسبوسه
الناس هتطلق بسبب البسبوسه
هههههههه
كوني بخير
د/ ولاء......
ردحذفأرجو أن تفتحى الإيميل لك رسالة منى ومرة أخرى أكلة شهية وشقية ( العيد فرحة وإدبح فرخة)
@mrmr
ردحذفاشكرك يا مرمر ويالهنا والشفا يا حبيبتي
والقرفه على فكره بتخلي طعم الاكل روووعه
متشكره يا حبيبتي والشكر لله ثم للاستاذ نور الدين اللي عمل الاكله اللذيذه دي
@وداد
ردحذفيلا يا دودو جربيها وانا عارفه انك بتحبي الاكلات الجديده وبتطلع من ايدك رووعه
نورتيني يا حبيبتي
@فاروق بن النيل
ردحذفيلا يا خالو جربها وانا عارفه انها هتطلع جميله
اما بالنسبه للوقت انت اكيد هتعرف تظبط الوقت دا انت خبير كبير
متشكره يا خالو لزيارتك ونورتني
@فاروق بن النيل
ردحذفالاكله جايه على كلامك يا خالو صح هههههه
@اسماء عبدالعزيز
ردحذفههههههههههه يا عسل يا اسماء
ماشي تعالي يا قمر جنبي على طول
البسبوسه روابطها اهي
http://walaalolo.blogspot.com/2010/09/blog-post_1375.html
ودي واحده تانيه
http://walaalolo.blogspot.com/2010/08/blog-post_6638.html
لو عايزه تاني قوليلي
نورتيني يا قمر
@فاروق بن النيل
ردحذفوصلت يا خالو ومتشكره ليك اوي يا فاكرني دايما
ان شاء الله هكتبها هنا قريب
الله الوصفه جميله قوي وبسيطة وامكانيتها كمان بسيطة وسهله
ردحذفوما تاخد وقت في التحضير
وبالرغم إني مش بحب القرفة بس شميت ريحتها وانا بقرأ الوصفة
وحسيت قد غيه هتكون حلوه
إن شاء الله بجربها وبعزمك عليها
علشان تيجي عندنا
تسلمي يا قمر
@tote soly
ردحذفاشكرك يا توتي على زيارتك وتعليقك وبالهنا والشفا مقدما
@tote soly
ردحذفاشكرك يا توتي على زيارتك وتعليقك وبالهنا والشفا مقدما
ربنا يبارك فيكم
ردحذف@نور الدين
ردحذفويبارك في حضرتك على وصفتك الجميله
متشكره ليك
مشكورة حبيبتي علوصفة اللزيزة
ردحذفحجربها وأدعيلك
تقبلي مروري
تحياتي
@ghost bride
ردحذفاهلا بيكي يا حبيبتي
بالف هنا وشفا مقدما
نورتيني واتمنى ان لا تكون هذه الزياره الاخيره
السلام عليكم
ردحذفتحياتى
هو انا ايه اللى بيودينى على مدونات فيها وجع دماغ وتفكير .. بلا وش .. انا فضلت آجى هنا النهارده عشان الاكل وانا جعان وكلت لما شبعت ..
يجعله عامر
تحياتى
@فشكووول
ردحذفوعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
اهلا استاذ فشكول نورت المدونه
وبالهنا والشفا
هتلاقي عندنا ما لذ وطاب