Cursors

الجمعة، 19 نوفمبر 2010

description

21 فراخ بالزبادي من صنع الإستاذ نور الدين سويفي





ورجعنا ليكم من تاني مع طبخات من إيد زوارنا الكرام


المره دي الطبخه من إيد الإستاذ نور الدين سويفي وهو مشكور اللي كتبلي الطريقه وانا بعد إذنه طبعاً اضفت عليها بعض الصور وكتبتها هنا 


اسيبكم مع الطبخه

فراخ بالزبادي


المقادير 


فرخه دجاجه يعنى مقطعه الى ثمانية اجزاء



زبادى




قرفه والقرفه مهمه لانها بتعطى نكهه جميله جدا




التوابل العاديه وفلفل اسود


بصل




فلفل اخضر





صلصه





سمن او زيت 





الطريقه



نقوم ببشر البصل ثم بشر الفلفل


ثم نقوم بخلط القرفه مع الزبادى والتوابل مع البصل والفلفل المبشور ثم بعد ان نخلطهم نغمس الفرخه فيهم لانهم يعطوا نكهه جميله جدا للفراخ ثم نتركهم مدة من ثلاث الى اربع ساعات فى الخليط حتى تتشرب الفرخه بالخليط


بعد ذلك نضع الفرخه فى الصينيه مع الخليط فى الفرن ثم نضع صلصه عليها مع ملعقة سمن او ملعقتين الى ان يتحمر الوجه وتنضج وتاخد اللون الاحمر

وبالهنا والشفا جميله جدا هاتتخانقوا عليها زى اصحابى

 
ملحوظه



  قد يحمر لون الفراخ دون ان تنضج بشكل جيد لذلك اتركها الى ان تنضج جيدا

تاكد من انها قد نضجت بشكل جيد

ثانيا يفضل تغطية الصينيه داخل الفرن كى تنضج بشكل جيد



اعد الفرخه وكتب الموضوع لكم نور الدين سويفى
5/6/2008









هناك 21 تعليقًا:

  1. ما مفيش اسهل من كده
    وانا متاكده انها لذيذه لانى جربتها بس من غير قرفه
    لكن المره الجايه ح اجرب اضيف القرفه
    مرسى يا حبيبه قلبى
    وصفاتك كلها سهله وبسيطه وبتعجبنى قوى
    ربنا يجازيكى خير

    ردحذف
  2. طريقة جميلة جدا

    ان شاء الله اجربها

    مشكورة على الوصفة الجميلة

    شكرا يا استاذ نور على الوصفة الرائعة

    ولا تحرمنا من المزيد

    ردحذف
  3. دكتورة / ولاء.........
    الطريقة بسيطة لكن فيها ذوق عالى وهى لأول مره بصراحة أعرفها وطالما أن بها قرفة حاتبقى روعة لأنى بأحب أضيف القرفة إلى كل الطعام سواء عيدان أو مطحونة بس فعلا لم تقل ياأستاذ نور قد إيه الوقت بالفرن ودرجة حرارة الفرن وهل الشوايه أم الفرن العادى ويسخن قبل وضع الفرخة أم لا عموما شكرا جزيلا

    ردحذف
  4. د/ ولاء .......
    أعجبت جدا بالطعام لأنه " فرخة" إذن فأنتم مصدقينى بجد ومشجعينى
    " العيد فرحة وإدبح فرخة"

    ردحذف
  5. ايه الجمااااااااااال دا
    مع انى مش من هواة الدجاج بالزبادي
    لكن هجرب
    باقولك ايه
    احجزيلي غرفه جنبك
    عشان تستضيفيني فيها هههههههه
    عشا لو تنتن يبقى تنتن على طول

    دايما بتقدمى الجديد
    تسلمي ياقمر
    بس فين البسبوسه
    الناس هتطلق بسبب البسبوسه
    هههههههه
    كوني بخير

    ردحذف
  6. د/ ولاء......
    أرجو أن تفتحى الإيميل لك رسالة منى ومرة أخرى أكلة شهية وشقية ( العيد فرحة وإدبح فرخة)

    ردحذف
  7. @mrmr

    اشكرك يا مرمر ويالهنا والشفا يا حبيبتي

    والقرفه على فكره بتخلي طعم الاكل روووعه

    متشكره يا حبيبتي والشكر لله ثم للاستاذ نور الدين اللي عمل الاكله اللذيذه دي

    ردحذف
  8. @وداد

    يلا يا دودو جربيها وانا عارفه انك بتحبي الاكلات الجديده وبتطلع من ايدك رووعه

    نورتيني يا حبيبتي

    ردحذف
  9. @فاروق بن النيل

    يلا يا خالو جربها وانا عارفه انها هتطلع جميله

    اما بالنسبه للوقت انت اكيد هتعرف تظبط الوقت دا انت خبير كبير

    متشكره يا خالو لزيارتك ونورتني

    ردحذف
  10. @فاروق بن النيل

    الاكله جايه على كلامك يا خالو صح هههههه

    ردحذف
  11. @اسماء عبدالعزيز

    ههههههههههه يا عسل يا اسماء

    ماشي تعالي يا قمر جنبي على طول

    البسبوسه روابطها اهي

    http://walaalolo.blogspot.com/2010/09/blog-post_1375.html


    ودي واحده تانيه


    http://walaalolo.blogspot.com/2010/08/blog-post_6638.html


    لو عايزه تاني قوليلي

    نورتيني يا قمر

    ردحذف
  12. @فاروق بن النيل

    وصلت يا خالو ومتشكره ليك اوي يا فاكرني دايما

    ان شاء الله هكتبها هنا قريب

    ردحذف
  13. الله الوصفه جميله قوي وبسيطة وامكانيتها كمان بسيطة وسهله
    وما تاخد وقت في التحضير
    وبالرغم إني مش بحب القرفة بس شميت ريحتها وانا بقرأ الوصفة
    وحسيت قد غيه هتكون حلوه
    إن شاء الله بجربها وبعزمك عليها
    علشان تيجي عندنا
    تسلمي يا قمر

    ردحذف
  14. @tote soly

    اشكرك يا توتي على زيارتك وتعليقك وبالهنا والشفا مقدما

    ردحذف
  15. @tote soly

    اشكرك يا توتي على زيارتك وتعليقك وبالهنا والشفا مقدما

    ردحذف
  16. @نور الدين

    ويبارك في حضرتك على وصفتك الجميله

    متشكره ليك

    ردحذف
  17. مشكورة حبيبتي علوصفة اللزيزة
    حجربها وأدعيلك
    تقبلي مروري
    تحياتي

    ردحذف
  18. @ghost bride

    اهلا بيكي يا حبيبتي

    بالف هنا وشفا مقدما

    نورتيني واتمنى ان لا تكون هذه الزياره الاخيره

    ردحذف
  19. السلام عليكم
    تحياتى
    هو انا ايه اللى بيودينى على مدونات فيها وجع دماغ وتفكير .. بلا وش .. انا فضلت آجى هنا النهارده عشان الاكل وانا جعان وكلت لما شبعت ..
    يجعله عامر
    تحياتى

    ردحذف
  20. @فشكووول

    وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

    اهلا استاذ فشكول نورت المدونه

    وبالهنا والشفا

    هتلاقي عندنا ما لذ وطاب

    ردحذف

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية