Cursors

الجمعة، 24 ديسمبر 2010

description

10 طريقه عمل مقرمشات بالجبنه والزعتر واليانسون والعجوة من إيد اختي (ام مريم )







السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

رجعنا ليكم مع وصفات اختي توأمتي(ام مريم )

وانا بيني وبينكم بستغل شطارتها وبخليها تبعتلي اي حاجه بتعملها بالصور 

اسيبكم معاها بقى

انا عملت مقرمشات جبت طريقتها من على النت وقلت تشوفوها معايا
اتفضلوا


المقادير

مقادير العجينه


2 كوب دقيق 1/2 ملعقه صغيرة ملح
1/4 ملعقه صغيرة سكر
1/2 ملعقه صغيرة بيكينج بودر
3 ملعقه كبيرة زبدة لينه ( ممكن تستخدمى السمنه او الزيت)
2 ملعقه كبيرة زيت
2 ملعقه كبيرة زبادى ( ممكن لبن كامل الدسم)
3 ملعقه كبيرة لبن


للزينه :

بيضه عليها ملعقه صغيرة زيت
زعتر
ينسون
جبنه قريش


الطريقه

نضع الدقيق والسكر والملح والبيكينج بودر فى وعاء ثم نضع الزبدة 


ونفرك الدقيق بايدنا ثم نضيف باقى مكونات العجينه ونعجن حتى تتماسك العجينه ( لو لاحظتى ان العجينه غير متماسكه زودى اللبن حتى تتماسك)



طريقه لف المقرمشات بالجبنه

اولا بنفرد جزء من العجينه


ثم نساوى الاطراف بالسكينه ( ماترميش باقى العجينه احنا مش سارقين فلوسنايا سلام)





نعمل شقوق فى طرف العجينه بالسكينه بس مش لاخر الطرف ونضع الجبنه على الطرف الاخر





ثم نلفها وبعد مانلفها بنضعها فى صينيه مدهونه بالزيت




ندهن الوش بالبيضه اللى عليها ملعقه زيت ونرش على الوش يانسون او زعتر زى ماتحبى



طريقه عمل مراكب الجبنه

نفرد جزء من العجينه ثم نقطعها دوائر باى قطاعه او حتى بقعر كوبايه


ثم نضع الجبنه فى المنتصف



نقفل طرف الدائرة




ثم نقفل الطرف الاخر


وتوضع ايضا فى صينيه مدهونه بالزيت ويدهن الوش بالبيضه اللى عليها ملعقه زيت


طريقه عمل الضفاير

نعمل كور





ثم تبرم كل كورة


ثم نضع تلاته جنب بعض ونلصقهم من احد الاطراف



نضع الاول على اللى فى الوسط


ثم نضع التالت على اللى فى الوسط


ثم نعيد نفس العمليه حتى نخلص الضفيرة ثم نقطعها قطع ونضغط على الاطراف



 

وتوضع فى صينيه مدهونه بالزيت ثم يدهن الوش بالبيضه ايضا ويرش فوقها زعتر او يانسون


ممكن عمل شكل تانى باستخدام كرتين فقط بدل تلاته ونضعهم بعد مانبرم كل واحدة جنب بعض ثم نلفهم هايعطوا الشكل دة






طريقه لف العجينه بالعجوة

نحضر العجوة ( بلح طرى ونعجنه بشويه سمنه ثم نبرمه  )



ثم نفرد جزء من العجينه ونضع العجوة على احد الاطراف




ثم نلفها ثم نضغط عليها ونقطعها الى قطع متساويه


وتوضع فى صينيه مدهونه بالزيت


ممكن عمل بعض الاشكال بالقطعات المختلفه


القطعات دى جايبها من محل اى حاجه ب2 ونصف تصدقوا 8 قطع ( فى الصورة 6 قطع بس اللى استخدمتوهم احسن حد يقولى انتى مابتعرفيش تعدى ولا ايه ؟هبل






وبالف هنا وشفا






 

ايه رايكم ؟ يا بخت بنتى بيا ( شويه غرور مش هايضر يعنى يا سلام

هناك 10 تعليقات:

  1. الله عليكى ياأم مريم يادكتور وئام ياحبيبتى...
    ماهو لازم أنافق شوية عشان آكل الحاجات الحلوة دية ربنا يخليك مريم ومحمد
    شكرا لكى دكتورة ولاء والله العظيم إنتى جدعة فى التدبيسة الحلوة المرقمشة دية وشكرا لكم وماتنسوناش بشوية قراميش ( قراقيش )

    ردحذف
  2. @فاروق بن النيل

    اهلاً بيك يا خالو

    شفت التدبيسات الحلوه دي

    ياريت كل التدبيسات تكون كده

    نورتني يا خالو

    اشكرك لزيارتك وتعليقك الجميل

    ردحذف
  3. امممممممممممم

    انا دوقتها من ايدك يا ام مريم

    بجد كانت روووووووووووووعة

    بس انا بقى ماشوفتش بتاعت العجوة دي

    وانتي عارفة اني بحبها

    لما اجيلك ان شاء الله تعمليها يا ام مريم

    تسلم الآيادي بجد

    اكلك كله طعمه جميل

    يكفي طريقة التقديم

    تسلمي يا لولو على اضافة اكلات ميمي 8-(

    ردحذف
  4. @وداد

    اه صح احنا ما اكلناش بتاعت العجوه

    ملناش دعوه عايزين ناكلها يا ميمي 8-(


    اشكرك يا دودو لتعليقك الجميل

    ردحذف
  5. مممممممممممم
    باين عليها لزيزة جدا
    دائما مبدعة بلوصفات حبيبتي ولاء
    يسلمو علطرق الحلوة

    ردحذف
  6. تسلم الايااادي .. حاجة تشهي وسهلة جدا

    ردحذف
  7. @bride ghost

    انتي الالذ يا حبيبتي

    اشكرك لمرورك وتعليقك الجميل يا برايد

    ردحذف
  8. @❤ مدونة قلب العرب ❤

    اشكرك يا حبيبتي لمرورك وتعليقك الجميل

    ردحذف
  9. السلام عليكم
    حقا شيء شهي، أشكرك دكتورة.

    ردحذف
  10. @أبو حسام الدين

    وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

    بالهنا والشفا مقدماً يا ابو حسام اذا جربتها

    اشكرك لمرورك وتعليقك الكريم

    ردحذف

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية