Cursors

الخميس، 16 ديسمبر 2010

description

14 الأكله من إيد إختى توأمي ام مريم



 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

رجعنا تاني مع وصفات زوارنا 

المره دي الوصفه من إيد اختي ام مريم 

هسيبكم بقى مع طريقتها 
انهاردة عملت الاكله احنا بنسميها كدة فى بيتنا هى عبارة عن مكرونه اسباجتى بالباشميل بالخلطه السريه
اقولكم  تعالوا نشوف الطريقه مع بعض

المقادير:

 
1/2 كيلو مكرونه اسباجتى

 

بيضه

كيس خلطه الباشميل
   

فلفل اسمر
زيت
2 كوب لبن
2 كوب ماء

مقادير الخلطه السريه:
1/4 كيلو فلفل رومى اخضر

1/4 كيلو جبنه رومى

1/4كيلو زيتون اخضر مقطع ( ممكن نستخدم الاسمر ايضا )
   

الطريقه

تحضير الخلطه :
نقطع الجبنه الرومى والفلفل الاخضر قطع متوسطه ( لا نبشر الجبنه الرومى حتى نشعر بطعمها )

نضع الجبنه الرومى والفلفل مع الزيتون المقطع ونقلبهم جيدا


تحضير الباشميل :

نضع اللبن (2 كوب) مع الماء (2 كوب) فى حله ونضع عليهم كيس خلطه الباشميل ونقلبهم جيدا انا بستخدم المضرب اليدوى فى تقليب الباشميل عشان هو افضل من الملعقه


نضع الحله على نار هادئه ونقلب حتى نحصل على القوام المطلوب ( المتوسط بين الخفيف والثقيل )

تحضير المكرونه:

نضع ماء فى حله مع ملعقه كبيرة زيت وملعقه ملح ونترك الحله على النار حتى تغلى الماء ثم نقوم بوضع المكرونه بعد كسرها الى ثلاثه اجزاء فى الماء وتترك لتسلق مع التقليب ثم تصفى المكرونه فى مصفاة ونفتح الماء عليها من الحنفيه مع تقليبها جيدا

بعد تصفيه المكرونه من الماء توضع فى حله وتوضع معها الخلطه السريه ومعلقتين باشميل ويقلب الخليط جيدا



تدهن صينيه بزيت وتوضع فيها المكرونه ثم يوضع باقى الباشميل على السطح ونرج الصينيه حتى يتخلل الباشميل كل المكرونه
نخلط البيضه مع قليل من الفلفل الاسمر ويدهن بها وش الصينيه







تدخل الفرن حى تنضج المكرونه ثم توضع تحت الشوايه حتى يحمر الوش



وبالف هنا وشفا


بعض المعلومات المهمه
عند وضع المكرونه فى الماء المغلى خدى بالك حطيها بالراحه عشان الحله ماتفورش او وطى النار على الحله وحطى المكرونه بعد كدة زودى  النار تانى

بعد سلق المكرونه لازم تفتحى عليها الماء من الحنفيه وتكون ساقعه عشان نوقف نضج المكرونه


بعد ما نصفى المكرونه من الماء وتركها اذا لاحظنا انها التصقت ببعضها ممكن نضع فى ايدينا بعض الزيت ونفك المكرونه من بعضها ( معلومه من اختى الصغيرة )  او نفتح عليها الماء تانى من الحنفيه ونفكها بايدنا
اذا عملتى الباشميل فى الاول فيفضل ان تنزليه من على النار خفيف مش تخين واذا لاحظتى بعد كدة لما تستعمليه  انه تخين ممكن تضيفى بعض الماء وتقلبيه جيدا
اذا كنتى بتحبى المكرونه تاكليها سايحه


 يبقى بمجرد ما تطفى الفرن عليها قطعيها واغرفيها

اما اذا كنتى هاتقدميها لضيوف فيفضل انك تعمليها قبلها بفترة كبيرة لتبرد ويمكن تقطيعها لقطع متماسكه






ايه رايكم ؟؟؟واللى تجربها تبقى تقولى رايها بجد هى تحفه وريحتها رووعه

هناك 14 تعليقًا:

  1. الله الله
    ايه اللزازة دي
    شهيتيني الله يسامحك
    هاتي ناولني صحن لشوف أحسن ما أجي وأكل كل الصينية لوحدي ههههههههههه
    حبيبتي هو إنتي عندك أخت توئم؟؟؟؟؟؟؟
    الله يخليلك أهلك كلهم يارب
    تحياتي القلبية ........

    ردحذف
  2. @bride ghost

    امال يا برايد لو شميتي ريحتها

    بتبقى روووعه


    اه يا حبيبتي عندي توأم اللي هيا ام مريم

    وبنتها بموت فيها وبعتبرها بنتي


    اشكرك يا حبيبتي على زيارتك وتعليقك الجميل

    ردحذف
  3. والنبي انتِ لذيذه انتِ وام مريم كمان
    وحشتيني ياقمرى

    خلاص خلاص
    بلاش رغي
    طيب
    هروح اجرب
    شكلها يفتح النفس

    ردحذف
  4. @اسماء عبدالعزيز


    يا سوسو لا تحلفي الا بالله يا قمر

    انتي الالذ

    انتي كمان والله وحشتيني


    روحي جربيها والله مش هتندمي يا سوسو وولادك هيفضلوا يدعوا لام مريم


    اشكرك يا حبيبتي

    ردحذف
  5. اممممممممممم

    انا طبعا عارفة طعمها اللذيذ

    تصدقي بقالي كتير مأكلتهاش

    تسلم الآيادي يا ام مريم

    اكيد طعمها جميل زي كل أكلاتك الجميلة

    مشكورة يا لولو على إضافة الوصفة الجميلة دي

    بالهنا والشفا ياريتني كنت معاكم وانتوا بتاكلوها

    ههههههههههههه

    ردحذف
  6. @وداد

    خلاص يا دودو قومي اعمليها ^-^

    بشكرك لزيارتك الجميله


    نورتيني يا دودو

    ردحذف
  7. د/ ولاء ........... قولى لتوأمك الدكتورة وئام إن خالو فاروق حايشتكيكى لمريم لأنه مادقهاش ومايعرفش إلا المكرونة بالباشاميل العادى وهوه عايز يدوق وإلا حايقتل العيلة دية واحد واحد وزنبهم فى رقبتك يادكتورة .
    خالو/ فاروق مستنى يدوق وقد أعذر من أنزر

    ردحذف
  8. دكتوره ولاء الذيذه
    زي اكلاتها
    السلام عليكم ورحمته وبركاته
    اشكرا علي اكلاتك الشهيه
    ونرجوا المزيد
    تقبلي مروري

    ردحذف
  9. حرام عليكِ يادكتوره جوعتينى
    والرائحه دوختنى
    أنا مش ححود على مطبخك تانى

    ردحذف
  10. @فاروق بن النيل

    اهلا بيك يا خالو

    الدكتوره بتقولك تعالى بس وهى هتعملها ليك مخصوص

    هو احنا نقدر على زعلك

    نورتني يا خالو

    ردحذف
  11. @;كارولين فاروق

    كارولين حبيبتي نورتيني

    وعليكم السلام يا حبيبتي

    انا اللي بشكرك لزيارتك وتعليقك الرقيق

    نورتيني

    ردحذف
  12. @واحد من العمال

    اهلا بيك واحد من العمال

    طعمها بجد روووعه حاول تجربها بس وانت هتشكرنا

    اشكرك لزيارتك الكريمه

    نورتني

    ردحذف
  13. اكلة جنااان .. ريحتها لعندي ههههههه

    مدونة رائعه كل ما احس بجوع ادخل ... مشهية جدااااا

    ردحذف
  14. @❤ مدونة قلب العرب ❤

    اشكرك يا حبيبتي لكلامك الجميل

    نورتيني

    ردحذف

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية