ورجعنا تاني ليكم مع وصفات زوارنا الكرام
ومره تانيه وصفه جديده من وصفات خالو الحبيب
المهندس/ فاروق عبد الحفيظ
وخالو قاللي انه اول مره يعملها وهو بعتهالي هديه مخصوص
ربنا يخليك يا خالو
اسيبكم بقى مع الوصفه اللي كتبها وصورها خالو
صينية الإسفاناخ والكوسة والقرنبيط بالباشاميل
(هذه الوجبة تكفى لستة أشخاص)
المكونات:
1-كيلو كوسة صغيرة الحجم
2- قطعة زهرة القرنبيط حوالى ربع كيلوا
3-نصف كيلوا إسفاناخ( حوالى ربطة) طازة
4-نصف كيلوا لحم مفروم
5-شطة جافة حسب الرغبة-بصلة كبيرة - رأس ثوم - بهارات - فلفل أسمر- قرفة(عود أومطحون)-ملح-كركم
6- نصف كيلو لحم كندوز
7- كيلوا لبن حليب
8- عدد 3 بيضات
طريقة التحضير:
1- يتم تجهيز العصاج:
تقطع البصلة قطعا صغيرة وتتحمر نصف تحمير ويضاف الثوم المقطع حتى يتغير لونه للبنى قليلا يضاف اللحم المفروم وبعض من البهارات والكركم والفلفل الأسود والقرفة والشطة حسب الرغبة والملح وتقلب حتى تنضج لمدة لاتزيد عن ربع ساعة
2-تجهيز الكوسة والقرنبيط والإسفاناخ:
يتم قطع العنق والذيل للكوسة ولاتقشر وتقسم الواحدة نصفين بالطول وتحمر بالزيت حتى تصير لونها بنى
يتم تقطيع الإسفاناخ طبعا بعد غسلها قطعا صغيرة وتحمر بالزيت لمدة عشر دقائق
يثم تحمير قطعة القرنبيط بكاملها حتى تحمر ثم تقطع قطعا صغيرة
يخلط الجميع مع العصاج ويترك ليبرد
تجهيز الباشاميل-3-:
يتم نخل كوبين كبيرين من الدقيق ويحمر بزيت خالى من الكلوسترول أو سمن بلدى أو زبدة حسب الرغبة ويضاف كيلو اللبن الحليب طبعا بعد غليه وقليل من الملح ويقلب على النار بحلة صغيرة حتى يصبح متجانسا ويمكن إضافة ماء ساخن إذا كان تخينا وليس هلااميا
يجهز الفرن لمدة نصف ساعة بدرجة حرارة 100 درجة مئوية
4- تجهيز اللحم:
يسلق اللحم مع فصين ثوم وبهارات لمدة ساعة ثم يضاف الملح ويترك حتى يبرد
5- تجهيز صينية الإسفاناخ والكوسة والقرنبيط بالباشاميل مع العصاج:
تدهن صينية مستطيلة بالسمن وتترك بالفريزر لمدة عشر دقائق ثم ترص الكوسة بجوار بعضها بأرضية الصينية
ثم يضاف نصف الباشاميل فوقها ويوزع بالتساوي ثم يوضع خليط العصاج والقرنبيط والإسفاناخ فوقها وتوزع بالتساوى
وتخفق الثلاث بيضات فوق كمية الباشاميل الباقية( نصفها) ويمكن مزجها بالخلاط لمدة دقيقتان ويوضع الخليط فوق وش الصينية حتى يغطى جميع خليط العصاج
وتوضع بالفرن بالأرضية وبعد 25 دقيقة يتم تشغيل الشواية ليحمر الوش وجب التأكد من أن الصينية قد أصبحت جامدة ناضجة وذلك بهزها باليد أو بوضع سكين بها
6-يحمر اللحم بطاسة تيفال بزيت خفيف أو يوضع بصينية مع بعض الزيت بالفرن لمدة نصف ساعة
هذه الوجبة من تأليف المهندس/ فاروق عبد الحفيظ سحير(64 عاما على المعاش
اليوم الثلاثاء 22/11/2010 ولأول مرة فى حياتى
ولاتوجد فى أى كتاب طهى
وصحتين وعافية على رأى الشاميين
د/ ولاء ........ حبيبتى
ردحذفشكرا لكى على عرض الطبخة بمطبخك يادكتورة وعلى فكره كان طعمها لذيذ جدا وده موش رأيى بس دا كان رأى زوجتى - أولادى - أخت زوجتى الضيفة ( من بورسعيد) وقالت : إنها أول مره فى حياتها تاكل سبانخ بالطعم ده وطلبت أن أعملها وأشرحها لبناتها الثلاثة المتزوجات ببورسعيد وربنا يستر على أزواجهم وأولادهم رايح الأسبوع القادم لهم زيارة أسبوع يمكن تلاقونى فى المستشفى مصاب بكدمات بعد عمل هذه الوجبة لهم هناك. شكرا لكى حبيبتى .
خالو/ فاروق
لولو الجميلة
ردحذفوحشتيني ياقمر
ايه الجمال والروعه دى بجد شكلها يفتح النفس
فيييييين
البثبوثه
مش
البسبوسة
لا
ابعتيلي طريقتها بدل ماتلاقيتي جايبه الحليتين بتوعى وجاية عندك
اسكتي يالولو مش انا اخيرا عملت كيكيه
انتِ بتضحكي
ماتضحكيش
الله
انا مش بهرج
بجد اخيرا عملتها
ههههههههههه
اصل انا ماليش دعوه بالحلويات مخصمانى خالص
اما الأكل بريمو بس مش باكل كتير
خلاص خلاص
همشي
صباح الورد على عيونك ياقمرى
لازم اجرب الكوسه والارنبيط
امممممممممممممم
انا راحه انام
دمت بكل الحب والود
باى
@فاروق بن النيل
ردحذفانا اللي بشكرك يا خالو على الطريقه والصور
وانا متأكده ان الناس اللي في بورسعيد اكيد هيمسكوا فيك تقعد معاهم عشان اكلك الجميل
نورتني يا خالو
أزال المؤلف هذا التعليق.
ردحذف@اسماء عبدالعزيز
ردحذفاهلا اهلا سوسو حبيبتي
ازيك يا قمر
يا بنتي انا كتبتلك في تعليقتك هنا روابط البسبوسه
مش عارفه ابعتهمولك فين
مش لاقيه ايميلك ولا اي حاجه
على العموم دي روابطهم تاني
http://walaalolo.blogspot.com/2010/08/blog-post_6638.html
http://walaalolo.blogspot.com/2010/09/blog-post_1375.html
بس غريبه عملتي اخيرا كيكه
المهم طعمها ايه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بالنسبه للاكله دي اكيد هتكون حلوه دي من صنع خالو وخالو ده احسن واحد شفته بيطبخ
متشكره يا حبيبتي لزيارتك وتعليقك
طريقه بسيطه جدا
ردحذفوحلوه
يسلم ايدين اللى عملها
واللى نشرها
والف شكر ليك يا خالووووووو ربنا يديك الصحه
تحياتى اليكى يا د / ولاء
اقعدى بالعافيه
ايه الجمال ده يا خالو
ردحذفاكيد طبعا طعمها جميل
انت ما شاء الله عليك طباخ ماهر بالدرجة الاولى
تسلم ايدك يا خالو
بجد شكلها يفتح النفس
شكرا يا لولو على اضافة اكلات خالو الجميلة
@وداد
ردحذفاشكرك يا دودو على تعليقك وزيارتك الجميله
@mrmr
ردحذفاشكرك يا مرمر حبيبتي على تعليقك وزيارتك الكريمه
مع اني مبحبش الكوسه بس الصراحه شكلها جميل جدا ولذيذه شكرا على هذه الوصفه
ردحذف@مجنون كتابة
ردحذفاهلا بيك في المدونه
بالهنا والشفا مقدماً
أنا باين علي هرجع أحب الكوسة تاني
ردحذفتسلم الأيادي
@أحمد عاشور
ردحذفاشكرك يا دكتور على تعليقك وزيارتك وبالهنا والشفا مقدماً
دائما متعلقة بوصفاتك
ردحذفسلام
تقبلي مروري
@مدونة الأمل
ردحذفاشكرك اخي الكريم لزيارتك وتعليقك الكريم
مدونة لا طابع أخر، بوركت الجهود دكتورة.
ردحذفجميل ان تفتحي مساحة لمن يردن أن ينشرن وصفصاتهن المطبخية.
جميل والله.
@أبو حسام الدين
ردحذفاهلاً بك ابو حسام
كلماتك اعتز بها كثيراً
اشكرك لزيارتك وتعليقك الكريم
يميميميميميم
ردحذفتسلم أيدك على الأكلة الحلوى
دى أول زيارة ليا
و ان شاء الله مش الاخيرة
أرجوا ان تتقبلى مرورى
الله عليك ياخالو وصفه تجنن
ردحذفوالله زهقت من كل الاكلات وكان نفسي في أكله جديده اعملها
إن شاء الله باخد الوصفة واجهز المكونات
واعملها شكلها يجنن ويفتح النفس
تسلم الأيادي
وشكراً للدكتوره ولاء لإنها اتاحت الفرصة لعرض مشاركتك الجميلة
@سلسبيل
ردحذفالعفو يا حبيبتي
اتمنى دوام زيارتك للمدونه ده شئ يسعدني ويشرفني بالطبع
@tote soly
ردحذفالعفو يا توتي
متشكره لردك وزيارتك الكريمه